Subsidie voor isolatie in De Bilt

In De Bilt kunt u als huiseigenaar flink besparen op uw energierekening én bijdragen aan een beter milieu door uw woning te isoleren. Bovendien kunt u gebruikmaken van diverse subsidies om de kosten van isolatie te verlagen. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een dergelijke regeling die u ondersteunt bij het verduurzamen van uw huis. Voor meer informatie over deze regeling kunt u terecht op de website van RVO. Specifieke informatie over isolatie subsidie kunt u vinden op onze eigen pagina, waar u ook de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie kunt vergelijken:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in De Bilt

Oude subsidies in De Bilt

Vóór de huidige ISDE-regeling waren er andere subsidies beschikbaar voor isolatie in De Bilt, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Hoewel deze regelingen niet meer actief zijn, hebben ze in het verleden veel huiseigenaren geholpen met het financieren van hun isolatiemaatregelen. Informatie over oude subsidies en hoe deze hebben bijgedragen aan de verduurzaming van woningen kunt u vinden op RVO’s SEEH-pagina.

Isolatie prijzen in De Bilt

De kosten van isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden die in De Bilt worden toegepast. Deze prijzen zijn indicatief; de werkelijke kosten kunnen verschillen op basis van specifieke situaties en wensen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in De Bilt?

Isolatie van uw woning is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel regels en richtlijnen die gelden voor isolatiewerkzaamheden in De Bilt. Deze voorschriften zijn er om te zorgen dat isolatie op een veilige en effectieve manier wordt aangebracht. Zo moeten isolatiematerialen voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en moeten werkzaamheden uitgevoerd worden door gekwalificeerde specialisten. Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de voorschriften van het Bouwbesluit en eventuele lokale verordeningen.

Vergelijk isolatie specialisten in De Bilt en bespaar!

Wilt u uw woning isoleren en bent u op zoek naar de meest voordelige en effectieve oplossing? Begin dan met het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten in De Bilt. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Neem de tijd om de verschillende opties en prijzen te beoordelen, en kies een specialist die past bij uw wensen en budget.