Subsidie voor isolatie in Dalen

Investeert u in isolatie voor uw woning in Dalen? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidiemogelijkheden. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Meer informatie over deze regeling vindt u op de website van RVO. Bovendien kunt u via de website van isolatie subsidie specifieke details vinden over de subsidie isolatie in Dalen en omstreken. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Dalen

Oude subsidies in Dalen

Vóór de huidige ISDE-regeling konden inwoners van Dalen gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Deze regeling bood financiële ondersteuning voor isolatiemaatregelen in zowel appartementsgebouwen als grondgebonden woningen. Voor meer details over deze voormalige subsidieregeling kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Dalen

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief arbeidskosten zijn en kunnen verschillen op basis van de specifieke situatie van uw woning in Dalen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Dalen?

In Nederland is isolatie niet verplicht, maar er zijn wel bepaalde regels en normen waar u rekening mee moet houden. Zo zijn er voor nieuwbouwwoningen eisen vastgelegd in het Bouwbesluit, zoals de minimale Rc-waarde voor isolatie. Deze waarde geeft de thermische weerstand van een constructie aan en is een indicatie van de isolatiewaarde. Voor bestaande bouw zijn er geen specifieke isolatieverplichtingen, maar het verbeteren van de isolatie kan wel noodzakelijk zijn om aan andere energiebesparingseisen te voldoen.

Vergelijk isolatie specialisten in Dalen en bespaar!

Wilt u de isolatie van uw woning in Dalen verbeteren en tegelijkertijd kosten besparen? Begin dan met het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten. Door het aanvragen van meerdere offertes krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Dit kan uiteindelijk resulteren in een kostenbesparing van tot wel 40% op uw isolatieproject. Neem de tijd om de offertes zorgvuldig te vergelijken en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.