Subsidie voor isolatie in Burgum

Als inwoner van Burgum kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies wanneer u investeert in isolatie. Dit is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze regeling biedt u financiële ondersteuning bij het aanbrengen van isolatie in uw woning. Voor specifieke informatie over de subsidie isolatie in Burgum, inclusief de voorwaarden en hoeveel u kunt besparen, kunt u de onderstaande tabel raadplegen.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Burgum

Oude subsidies in Burgum

In het verleden hebben inwoners van Burgum gebruik kunnen maken van verschillende subsidies voor het verduurzamen van hun woning, zoals de SEEH-regeling voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer van toepassing is, zijn er vaak vergelijkbare initiatieven beschikbaar. Voor meer informatie over deze en andere verlopen subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.

Isolatie prijzen in Burgum

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden die in Burgum beschikbaar zijn. Deze prijzen zijn een indicatie; voor een nauwkeurige offerte raden wij u aan om isolatiespecialisten in uw regio te vergelijken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Burgum?

Wanneer u isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren, is het belangrijk om rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en regelgeving. In Burgum, en de rest van Nederland, moet isolatie voldoen aan bepaalde eisen en normen, zoals de minimale Rd-waarde. Deze waarde geeft de warmteweerstand van het isolatiemateriaal aan. Daarnaast kan voor sommige werkzaamheden een bouwvergunning vereist zijn. Raadpleeg altijd het Bouwbesluit of neem contact op met de gemeente voor de meest actuele regelgeving omtrent isolatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Burgum en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. In Burgum is een keur aan deskundige isolatiebedrijven te vinden die u graag helpen met energiebesparing en comfortverhoging in uw woning. Besparingen kunnen oplopen tot wel 40% op de initiële kosten. Wacht niet langer en start met het vergelijken van isolatie offertes om zo de beste deal voor uw situatie te vinden.