Subsidie voor isolatie in Buren

Als u in Buren woont en overweegt uw woning te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van subsidies die uw investering aanzienlijk verlagen. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële tegemoetkomingen voor het isoleren van uw woning. Dit maakt het aantrekkelijker om te investeren in energiebesparing en draagt bij aan het verlagen van uw energierekening. Voor meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden met betrekking tot subsidie isolatie kunt u terecht op relevante websites en bij de lokale gemeente. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de huidige subsidiebedragen per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Buren

Oude subsidies in Buren

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen boden eigenaren en VvE’s financiële steun bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Hoewel deze specifieke regelingen niet meer beschikbaar zijn, kunnen inwoners van Buren de huidige mogelijkheden voor subsidie onderzoeken via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is raadzaam altijd de meest recente informatie op te zoeken, aangezien subsidies en voorwaarden kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Buren

De kosten voor het isoleren van uw woning in Buren kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de gemiddelde prijzen per vierkante meter, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Buren?

Voordat u start met isolatiewerkzaamheden in Buren, is het van belang dat u zich bewust bent van de regelgeving en eventuele verplichtingen. Isolatie is niet wettelijk verplicht voor bestaande woningen, maar er zijn wel regels en normen waaraan voldaan moet worden bij nieuwbouw of ingrijpende renovaties. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat nieuwe woningen voldoen aan de eisen van energie-efficiëntie. Voor specifieke vragen over de regelgeving in Buren kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

Vergelijk isolatie specialisten in Buren en bespaar!

Wilt u niet te veel betalen voor uw isolatieproject? Dan is het verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten in Buren te vergelijken. Door een vergelijking te maken, krijgt u een duidelijk beeld van de kosten en kunt u een keuze maken voor de specialist die het beste bij uw wensen en budget past. Zo kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten. Neem de tijd om verschillende offertes naast elkaar te leggen en maak een weloverwogen keuze voor uw isolatiewerkzaamheden.