Subsidie voor isolatie in Budel

Als u overweegt om uw woning in Budel te isoleren, dan is het raadzaam om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen middels de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden en de subsidie aanvragen op de website van RVO. Daarnaast biedt onze website specifieke informatie over subsidie isolatie, die u kan helpen om de kosten voor het isoleren van uw huis in Budel aanzienlijk te verlagen. Hieronder vindt u de meest actuele subsidiebedragen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Budel

Oude subsidies in Budel

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), bedoeld voor particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer details over deze voormalige subsidies, kunt u terecht op de RVO pagina over SEEH. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van subsidies, omdat regelingen kunnen veranderen en nieuwe kansen kunnen bieden voor het financieren van uw isolatieproject in Budel.

Isolatie prijzen in Budel

De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning. Om u een idee te geven van de mogelijke kosten, hebben we een overzicht samengesteld van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidie die u kunt ontvangen, waardoor de netto kosten nog lager uit kunnen vallen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Budel?

Wanneer u isolatiemaatregelen wilt treffen in Budel, dient u rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en milieu-eisen. Het is mogelijk dat voor sommige werkzaamheden een vergunning vereist is. Daarnaast zijn er landelijke regels die bepalen welke isolatiewaarden (Rd-waarden) minimaal gehaald moeten worden om in aanmerking te komen voor subsidie. Het is raadzaam om vooraf bij de gemeente Cranendonck, waaronder Budel valt, te informeren naar de specifieke eisen en voorwaarden die gelden voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Budel en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Budel, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Elk huis is uniek en de offertes zullen variëren op basis van uw specifieke situatie en wensen. Maak gebruik van onze vergelijkingsdienst om snel en eenvoudig meerdere offertes te ontvangen, zodat u tot wel 40% kunt besparen op de kosten van isolatie. Start vandaag nog met het vergelijken van offertes en zet een grote stap richting een duurzamere woning.