Subsidie voor isolatie in Brummen

Wanneer u overweegt uw woning in Brummen te isoleren, is het belangrijk om te weten welke subsidiemogelijkheden er zijn. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aantrekkelijke opties om de kosten van isolatie te verlagen. Door gebruik te maken van een subsidie isolatie, kunt u een aanzienlijk deel van uw investering terugkrijgen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Brummen

Oude subsidies in Brummen

In het verleden waren er diverse regelingen beschikbaar, zoals de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Voor actuele informatie over deze en andere vroegere subsidieregelingen kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is raadzaam om altijd op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen aangaande subsidies voor isolatie in Brummen.

Isolatie prijzen in Brummen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Brummen kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten verder kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Brummen?

Isolatie van woningen is niet alleen een slimme keuze voor energiebesparing, maar in sommige gevallen ook verplicht. Zo zijn er bouwvoorschriften en energieprestatienormen waaraan uw woning moet voldoen. Deze regelgeving kan veranderen, dus het is belangrijk om de huidige eisen te controleren voordat u begint met isoleren. De gemeente Brummen kan u informeren over de specifieke voorschriften die van toepassing zijn op uw situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Brummen en bespaar!

Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende isolatiespecialisten in Brummen. Door een vergelijking te maken, kunt u niet alleen de beste prijs vinden, maar ook de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en behoeften. Men kan tot wel 40% besparen door offertes te vergelijken. Start vandaag nog met het vergelijken van isolatie offertes en zet een stap naar een duurzamere en comfortabelere woning.