Subsidie voor isolatie in Broekland

Investeert u in de verduurzaming van uw woning in Broekland? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparende maatregelen middels de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer details over deze regeling kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tevens biedt onze website uitgebreide informatie over subsidie isolatie mogelijkheden die voor u van toepassing kunnen zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies per isolatietype:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Broekland

Oude subsidies in Broekland

In het verleden waren er andere regelingen van kracht, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze subsidies zijn bedoeld om het isoleren van gemeenschappelijke en individuele eigendommen binnen een VvE te stimuleren. Voor meer informatie over deze oudere subsidies kunt u de pagina van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s raadplegen.

Isolatie prijzen in Broekland

De kosten voor het aanbrengen van isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het soort isolatiemateriaal en de omvang van de werkzaamheden. Het is verstandig om een goed beeld te hebben van de gemiddelde prijzen voor isolatie in Broekland. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor diverse soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Broekland?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften en regelgeving die van toepassing zijn op het isoleren van woningen. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat isolatiewerkzaamheden voldoen aan bepaalde eisen voor veiligheid, gezondheid en energiezuinigheid. Het is belangrijk om vooraf te controleren of voor de geplande isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig is of dat er specifieke lokale voorschriften van toepassing zijn. Neem hiervoor contact op met de gemeente Broekland of raadpleeg een isolatiespecialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Broekland en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u flink besparen op de kosten van uw isolatieproject. In Broekland zijn diverse vakkundige bedrijven actief die u kunnen helpen bij het isoleren van uw woning. Neem de tijd om meerdere offertes op te vragen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Zo profiteert u niet alleen van de beste prijs maar ook van de hoogste kwaliteit werkzaamheden voor uw isolatie.