Subsidie voor isolatie in Breda

Als u als inwoner van Breda uw woning wilt verduurzamen door middel van isolatie, dan kunt u in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door financiële tegemoetkomingen te bieden, waardoor de investering in isolatie aanzienlijk verlaagd kan worden. U kunt de actuele informatie over de beschikbare subsidies en de voorwaarden vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast verschaft de pagina over subsidie isolatie specifieke details over hoe u kunt profiteren van deze regelingen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Breda

Oude subsidies in Breda

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor isolatie in Breda, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunt u op de website van de RVO terecht voor informatie over eventuele alternatieve subsidies of financieringsmogelijkheden die momenteel van kracht zijn.

Isolatie prijzen in Breda

De kosten voor isolatie kunnen variëren op basis van het soort isolatie dat u kiest, de omvang van de werkzaamheden en de specifieke kenmerken van uw woning. In Breda zijn de prijzen voor isolatie vergelijkbaar met de landelijke gemiddelden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Breda?

Wanneer u isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren in Breda, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving en bouwvoorschriften. Isolatie is niet altijd verplicht, maar het wordt sterk aanbevolen vanwege de positieve impact op de energie-efficiëntie van uw woning en het milieu. Voor sommige werkzaamheden kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Informeer dus altijd bij de gemeente Breda of neem contact op met een lokale isolatiespecialist voor advies op maat.

Vergelijk isolatie specialisten in Breda en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Breda kan u aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een duidelijk beeld van de markt en kunt u weloverwogen beslissen welke specialist het beste aansluit bij uw wensen en budget. Het is niet ongebruikelijk dat u door te vergelijken tot wel 40% kunt besparen op de totale kosten van uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een duurzamere en comfortabelere woning.