Subsidie voor isolatie in Borne

Wanneer u in Borne woont en overweegt uw woning te isoleren, zijn er mogelijkheden om gebruik te maken van subsidies die de investering aantrekkelijker maken. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële tegemoetkomingen voor huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken. Voor specifieke informatie over subsidie isolatie in Borne kunt u onderstaande tabel raadplegen, die de huidige subsidiebedragen weergeeft.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Borne

Oude subsidies in Borne

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die inmiddels zijn vervangen door of opgegaan in de ISDE. Voor meer informatie over deze voormalige regelingen kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Het is belangrijk op de hoogte te blijven van de meest recente mogelijkheden om uw investering in isolatie te optimaliseren.

Isolatie prijzen in Borne

In Borne variëren de prijzen voor isolatie afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van specifieke omstandigheden en de keuze van de isolatiespecialist. Het is raadzaam om meerdere offertes te vergelijken voor een nauwkeurige prijsopgave.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Borne?

Isolatie van uw woning in Borne is niet alleen een slimme keuze voor uw portemonnee en comfort, maar kan ook verplicht worden door nieuwe wetgeving. Met de toenemende nadruk op duurzaamheid en energiebesparing, kan het zijn dat er in de toekomst strengere eisen gesteld worden aan de isolatiewaarden van woningen. Het is daarom verstandig om u goed te laten informeren over de huidige en toekomstige regelgeving omtrent isolatie in uw gemeente.

Vergelijk isolatie specialisten in Borne en bespaar!

Door het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Borne, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de materialen en de expertise van de specialist. Vraag daarom meerdere offertes aan, vergelijk deze zorgvuldig en kies de aanbieder die het beste aansluit bij uw wensen en budget.