Subsidie voor isolatie in Born

Wanneer u overweegt om uw woning in Born te isoleren, is het raadzaam om gebruik te maken van de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing en het verduurzamen van woningen door financiële tegemoetkomingen aan te bieden. Voor actuele informatie over de subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Daarnaast vindt u op isolatie subsidie een overzichtelijke weergave van de mogelijkheden. Om u een idee te geven van de huidige subsidiebedragen voor isolatie, vindt u hieronder een tabel met de meest recente gegevens.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Born

Oude subsidies in Born

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet langer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds terecht bij de RVO voor alternatieve financieringsmogelijkheden. Voor meer informatie over voorgaande subsidies en huidige regelingen, bezoek RVO – SEEH voor VvE.

Isolatie prijzen in Born

De kosten voor isolatie kunnen per project en materiaal verschillen. In Born vindt u diverse isolatiespecialisten die u kunnen voorzien van een passende offerte. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie, verwijzen wij u naar de tabel hieronder. Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief arbeidskosten en additionele materialen zijn.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Born?

Isolatie van uw woning in Born is niet wettelijk verplicht, echter zijn er bouwvoorschriften en normen waaraan voldaan moet worden bij nieuwe bouw en renovaties. Deze regelgeving is bedoeld om een bepaald niveau van energie-efficiëntie te waarborgen. Het is belangrijk om voorafgaand aan uw isolatieproject de lokale regels en voorschriften te controleren. Zo zorgt u ervoor dat uw isolatieproject niet alleen bijdraagt aan een lagere energierekening en een comfortabelere woning, maar ook aan de wettelijke eisen voldoet.

Vergelijk isolatie specialisten in Born en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatie specialisten in Born, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen en deze zorgvuldig te vergelijken op basis van prijs, materiaalgebruik en de voorgestelde aanpak. Hiermee kunt u niet alleen tot wel 40% besparen op de totale kosten, maar ook verzekerd zijn van de beste keuze voor uw specifieke situatie. Start vandaag nog met vergelijken en zet een belangrijke stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.