Subsidie voor isolatie in Bolsward

Wanneer u overweegt uw woning in Bolsward te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid biedt namelijk via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële tegemoetkomingen om de isolatie van woningen te stimuleren. Door gebruik te maken van subsidie isolatie, kunt u een aanzienlijk deel van de kosten terugkrijgen. De huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie zijn als volgt:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Bolsward

Oude subsidies in Bolsward

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen boden vergelijkbare voordelen voor het verduurzamen van woningen in Bolsward. Voor meer informatie over deze en andere voormalige subsidies, kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen.

Isolatie prijzen in Bolsward

De kosten voor het isoleren van uw woning in Bolsward kunnen variëren, afhankelijk van de omvang en het soort isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten verder kunnen drukken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Bolsward?

Isolatie van woningen in Bolsward is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangemoedigd door zowel de lokale als de nationale overheid. Er zijn regels en normen vastgesteld om ervoor te zorgen dat de isolatie op een veilige en effectieve manier wordt aangebracht. Bijvoorbeeld, bij het aanbrengen van isolatie moet men rekening houden met de bouwvoorschriften en de isolatiewaarden (Rd-waarden) die aangeven hoe goed het isolatiemateriaal de warmte weerhoudt. Daarnaast moet men bij bepaalde ingrijpende isolatiewerkzaamheden soms een vergunning aanvragen. Het is raadzaam om vooraf te informeren bij uw gemeente over de specifieke vereisten.

Vergelijk isolatie specialisten in Bolsward en bespaar!

Door verschillende offertes van isolatiespecialisten in Bolsward te vergelijken, kunt u flink besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is verstandig om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de materialen en de ervaring van de specialist. Een gedegen vergelijking kan u tot wel 40% besparing opleveren. Neem de tijd om uw opties zorgvuldig te overwegen en maak een weloverwogen keuze voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.