Subsidie voor isolatie in Boekel

Wanneer u overweegt uw woning in Boekel te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidie mogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparing en duurzaam wonen door middel van financiële tegemoetkomingen. In Boekel kunt u gebruikmaken van de landelijke ISDE-regeling (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) voor het isoleren van uw woning. Gedetailleerde informatie over deze regeling vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt isolatie subsidie een handig overzicht van de huidige subsidies die u kunt aanvragen om uw isolatiekosten te verlagen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Boekel

Oude subsidies in Boekel

In het verleden waren er verschillende lokale en regionale subsidies beschikbaar voor isolatieprojecten in Boekel. Het is belangrijk om te controleren of u nog steeds gebruik kunt maken van deze of andere oudere regelingen. Een voorbeeld is de SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis) voor VvE’s, waarover meer informatie te vinden is op de pagina van de RVO. Het is aan te raden om altijd de meest actuele informatie op te zoeken, aangezien subsidies regelmatig worden bijgewerkt of gewijzigd.

Isolatie prijzen in Boekel

De kosten van isolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. In Boekel variëren de gemiddelde prijzen voor isolatie als volgt:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Boekel?

Wanneer u uw woning gaat isoleren, dient u rekening te houden met de geldende bouw- en isolatienormen. In Boekel, net als in de rest van Nederland, moet u bijvoorbeeld voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Dit houdt in dat de isolatiewaarde (de Rd-waarde) van het toegepaste materiaal moet voldoen aan minimale eisen. Bij sommige isolatiewerkzaamheden heeft u mogelijk een vergunning nodig. Informeer daarom altijd bij de gemeente Boekel naar de specifieke regelgeving voordat u begint met isoleren.

Vergelijk isolatie specialisten in Boekel en bespaar!

Het vinden van de juiste specialist voor uw isolatieproject in Boekel kan een behoorlijke opgave zijn. Door offertes van verschillende isolatie specialisten te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk flink besparen op de kosten. Bovendien zorgt een goede match met een vakbekwame professional voor de beste resultaten. Vergelijk vandaag nog en ontdek hoeveel u kunt besparen op uw isolatieklus.