Subsidie voor isolatie in Bleiswijk

Woont u in Bleiswijk en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dit kan een aanzienlijke verlaging van de kosten betekenen. Meer informatie over de ISDE vindt u op de website van RVO. Daarnaast kunt u op de pagina over subsidie isolatie de specifieke voorwaarden en bedragen vinden die voor uw situatie gelden. Hieronder treft u een overzicht aan van de huidige subsidies per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Bleiswijk

Oude subsidies in Bleiswijk

In het verleden werden andere subsidieregelingen aangeboden, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen er lokale of regionale initiatieven zijn die vergelijkbare ondersteuning bieden. Voor de meest actuele informatie over voormalige en mogelijk nog lopende subsidieregelingen, bezoek de RVO pagina over SEEH voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Bleiswijk

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type isolatie en de omvang van het project. Hieronder ziet u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die de uiteindelijke kosten kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Bleiswijk?

Het isoleren van uw woning in Bleiswijk is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel regels en normen waar u zich aan moet houden. Zo moeten de gebruikte isolatiematerialen en -methoden voldoen aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Het is ook raadzaam om te controleren of u voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig heeft, vooral als het gaat om ingrijpende aanpassingen aan de structuur van uw woning. Raadpleeg hiervoor de lokale bouwvoorschriften of neem contact op met de gemeente Bleiswijk.

Vergelijk isolatie specialisten in Bleiswijk en bespaar!

Door offertes te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende isolatiespecialisten in Bleiswijk. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Bovendien kunt u door te vergelijken de meest voordelige aanbieder vinden zonder in te leveren op kwaliteit. Start vandaag nog met vergelijken en realiseer een besparing tot wel 40% op uw isolatieproject!