Subsidie voor isolatie in Beugen

Wanneer u overweegt uw woning in Beugen te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidies u kunt benutten. De overheid stimuleert energiebesparing en biedt daarom aantrekkelijke subsidies om de kosten van isolatie te verlagen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). Voor meer informatie over de huidige subsidieregelingen kunt u terecht op RVO.nl. Daarnaast is er specifieke informatie over subsidie isolatie te vinden die u kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor isolatie in Beugen.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Beugen

Oude subsidies in Beugen

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor isolatieprojecten in Beugen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze subsidies waren bedoeld om woningeigenaren te stimuleren hun woningen energiezuiniger te maken. Hoewel deze regelingen niet langer beschikbaar zijn, kunnen er lokale initiatieven zijn die ondersteuning bieden. Bezoek voor informatie over vroegere subsidies de website van RVO.nl.

Isolatie prijzen in Beugen

Het is belangrijk om te weten wat de isolatie van uw woning in Beugen kan kosten. De prijzen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Beugen?

Isolatie van woningen in Beugen is niet wettelijk verplicht, maar wordt sterk aanbevolen vanwege de energiebesparing en het comfort dat het biedt. Er zijn echter wel bouwvoorschriften en normen waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Zo moet de isolatie voldoen aan bepaalde isolatiewaarden, bekend als de Rd-waarde, om effectief te zijn. Het is verstandig om bij uw gemeente na te gaan of er specifieke lokale regelgeving van toepassing is voordat u begint met isoleren.

Vergelijk isolatie specialisten in Beugen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Beugen te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Het loont om verschillende aanbieders te beoordelen op prijs, kwaliteit en service. Start uw zoektocht naar de juiste specialist voor uw isolatieklus en profiteer van een comfortabeler en energiezuiniger huis.