Subsidie voor isolatie in Berlicum

Als u overweegt uw woning in Berlicum beter te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke financiële ondersteuning er voor u beschikbaar is. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van subsidies, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op de kosten. Een actueel overzicht van de beschikbare subsidies vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de pagina over subsidie isolatie u meer inzicht in hoe u deze financiële steun kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiemogelijkheden voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Berlicum


Oude subsidies in Berlicum

In het verleden waren er verschillende subsidieprogramma’s beschikbaar voor het isoleren van woningen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunt u op de website van RVO nog steeds informatie vinden over eventuele alternatieve subsidies en financieringsmogelijkheden die u kunt benutten voor uw isolatieproject in Berlicum.


Isolatie prijzen in Berlicum

De kosten van isolatie in Berlicum kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatiemaatregelen, hebben wij een overzicht opgesteld. Let op dat deze prijzen slechts richtlijnen zijn en dat de werkelijke kosten afhankelijk zijn van meerdere factoren zoals de complexiteit van de klus en de keuze van de isolatie specialist.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Berlicum?

Hoewel isolatie niet wettelijk verplicht is, zijn er wel degelijk bouwvoorschriften en normen waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Dit zorgt ervoor dat de isolatiewerkzaamheden op een veilige en energie-efficiënte manier worden uitgevoerd. Het is belangrijk om u goed te informeren over de lokale regelgeving en eventuele vergunningseisen voordat u start met het isoleren van uw woning in Berlicum.


Vergelijk isolatie specialisten in Berlicum en bespaar!

Om te zorgen dat u niet alleen kiest voor kwalitatieve isolatie maar ook voor een voordelige optie, is het verstandig om offertes van verschillende isolatie specialisten te vergelijken. Door dit vergelijkingsproces kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is een eenvoudige stap die een groot verschil kan maken in zowel uw portemonnee als het comfort van uw woning. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning in Berlicum.