Subsidie voor isolatie in Bergschenhoek

Als u overweegt uw woning in Bergschenhoek te isoleren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de huidige subsidiemogelijkheden. Financiële steun kan een aanzienlijke verlichting bieden in de kosten die gepaard gaan met het verduurzamen van uw huis. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming voor verschillende isolatiemaatregelen. Voor specifieke informatie over subsidie isolatie kunt u terecht op lokale platforms die u helpen om de juiste keuzes te maken. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Bergschenhoek

Oude subsidies in Bergschenhoek

In het verleden zijn er diverse subsidieprogramma’s geweest die bewoners van Bergschenhoek ondersteunden bij het isoleren van hun woning. Hoewel deze programma’s niet meer actief zijn, bieden ze wel inzicht in de voortdurende inzet om energie-efficiëntie te bevorderen. Voor volledige details over de voormalige subsidies kunt u de website van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s raadplegen.

Isolatie prijzen in Bergschenhoek

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning in Bergschenhoek. Gemiddeld liggen de prijzen voor isolatie tussen de volgende bedragen per vierkante meter:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Bergschenhoek?

Het isoleren van uw woning in Bergschenhoek moet voldoen aan bepaalde regelgeving. Zo zijn er normen voor de minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) die behaald moet worden om in aanmerking te komen voor subsidies. Daarnaast zijn er bouwvoorschriften die ervoor zorgen dat isolatiewerkzaamheden veilig en volgens de huidige bouwnormen worden uitgevoerd. Het is belangrijk om voorafgaand aan uw isolatieproject hierover goed geïnformeerd te zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Bergschenhoek en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Bergschenhoek te vergelijken, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en mogelijk flink besparen op uw isolatieproject. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een goede vergelijking kunt maken op basis van prijs, kwaliteit en service. Start met vergelijken en ontdek hoeveel u kunt besparen op de isolatie van uw woning.