Subsidie voor isolatie in Bergen

Wanneer u overweegt uw woning in Bergen te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van subsidies die de kosten aanzienlijk verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden over de beschikbare subsidies op de website van RVO. Daarnaast biedt onze website uitgebreide informatie over subsidie isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Bergen

Oude subsidies in Bergen

In het verleden zijn er verschillende subsidies beschikbaar gesteld voor het isoleren van huizen in Bergen. Deze subsidies waren onderdeel van de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) die gericht was op particuliere huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor actuele informatie over oude en mogelijk nog geldende subsidies, kunt u de RVO website raadplegen.

Isolatie prijzen in Bergen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Bergen kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project en de gekozen isolatiematerialen. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeidsloon en btw, maar exclusief eventuele subsidies die de netto kosten kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Bergen?

Bij het isoleren van uw woning in Bergen dient u rekening te houden met de geldende bouwregelgeving en milieu-eisen. Het is belangrijk om na te gaan of u voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig heeft. Dit is vaak het geval bij ingrijpende veranderingen aan de buitenzijde van uw woning. Voor specifieke regels en eisen kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Bergen.

Vergelijk isolatie specialisten in Bergen en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatie specialisten in Bergen, kunt u de beste deal vinden voor uw isolatieproject. Via onze website kunt u gemakkelijk en snel offertes aanvragen en zo tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatie. Neem de tijd om de offertes te vergelijken op prijs, kwaliteit en service, zodat u verzekerd bent van de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw isolatiewerkzaamheden.