Subsidie voor isolatie in Bergeijk

Wanneer u overweegt uw woning in Bergeijk te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke financiële steun u kunt ontvangen. De overheid biedt namelijk subsidies om energiebesparende maatregelen aantrekkelijker te maken. U kunt op de website van de RVO meer informatie vinden over de huidige regelingen. Bovendien kunnen inwoners van Bergeijk ook gebruik maken van lokale subsidies. Een overzicht van de mogelijkheden voor subsidie isolatie kunt u hieronder vinden:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Bergeijk

Oude subsidies in Bergeijk

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen in Bergeijk. Deze subsidies zijn vaak aangepast of vervangen door nieuwe regelingen. Het is belangrijk om actueel te blijven met de huidige mogelijkheden. Voor meer gedetailleerde informatie over voorgaande regelingen kunt u de website van de RVO raadplegen, specifiek de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Bergeijk

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie in Bergeijk. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de isolatie specialist die u kiest.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Bergeijk?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften en regelgeving die de kwaliteit van isolatie waarborgen. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en gelden dus ook voor Bergeijk. Het is belangrijk dat de isolatie voldoet aan de gestelde isolatiewaarden, ook wel de Rd-waarde genoemd. Deze waarde geeft de warmteweerstand van het materiaal aan. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolerende werking. Bij het aanvragen van subsidies moet de isolatie aan deze waarden voldoen. Daarnaast kan er lokale regelgeving gelden, zoals welstandseisen of specifieke voorwaarden voor monumenten of beschermde stadsgezichten.

Vergelijk isolatie specialisten in Bergeijk en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Bergeijk te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor isolatie. Een vergelijking geeft u inzicht in de prijzen en diensten van verschillende aanbieders. Neem de tijd om de offertes naast elkaar te leggen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget. Door een weloverwogen keuze te maken, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject.