## Subsidie voor isolatie in Berg en Dal

Als u in Berg en Dal woont en overweegt uw woning te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van subsidies die de kosten aanzienlijk verlagen. De overheid biedt via de [Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)](https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde) financiële tegemoetkomingen aan die het verduurzamen van woningen stimuleren. U kunt via deze regeling een deel van uw investering terugkrijgen. Daarnaast biedt onze website uitgebreide informatie over de beschikbare [subsidie isolatie](https://isolatie-vergelijker.nl/subsidie-isolatie/). Hieronder vindt u de huidige subsidietarieven voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Berg en Dal


## Oude subsidies in Berg en Dal

In het verleden waren er verschillende lokale en nationale subsidies beschikbaar voor isolatieprojecten in Berg en Dal. Hoewel sommige van deze regelingen niet meer actief zijn, kunt u op de website van de [Rijksdienst voor Ondernemend Nederland](https://www.rvo.nl/onderwerpen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-seeh-voor-vve) nagaan of er nog relevante oudere subsidies zijn waarvan u gebruik kunt maken. Het is belangrijk om altijd de meest actuele informatie op te zoeken, aangezien subsidies regelmatig wijzigen.


## Isolatie prijzen in Berg en Dal

Bij het overwegen van isolatie voor uw woning in Berg en Dal is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten. De prijzen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


## Welke regels gelden er voor isolatie in Berg en Dal?

Isolatie is een uitstekende stap op weg naar een energiezuinige en duurzame woning. In Berg en Dal, zoals in de rest van Nederland, moet isolatie voldoen aan bepaalde bouwnormen en regelgeving. Deze regels zorgen ervoor dat isolatie veilig en effectief wordt aangebracht. Het is verstandig om vooraf te controleren welke specifieke eisen er gesteld worden in uw gemeente. Over het algemeen is isolatie niet verplicht, maar het wordt sterk aanbevolen vanwege de voordelen voor zowel het milieu als uw energierekening.


## Vergelijk isolatie specialisten in Berg en Dal en bespaar!

Wilt u besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu? Dan is het isoleren van uw woning in Berg en Dal een verstandige keuze. Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in uw regio, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Vraag vandaag nog offertes aan en ontdek de beste deal voor uw isolatieproject!