Subsidie voor isolatie in Bentelo

Als u in Bentelo woont en overweegt uw woning te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, door financiële tegemoetkomingen te bieden. U kunt op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meer informatie vinden over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Ook biedt de website isolatie subsidie een overzicht van de actuele subsidiemogelijkheden. Bekijk hieronder de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Bentelo

Oude subsidies in Bentelo

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor inwoners van Bentelo die hun woning wilden verduurzamen. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), waar u meer over kunt lezen op RVO.nl. Hoewel deze specifieke subsidie niet langer beschikbaar is, zijn er vaak nieuwe regelingen die het overwegen waard zijn.

Isolatie prijzen in Bentelo

De kosten voor het isoleren van uw woning in Bentelo kunnen variëren afhankelijk van de gekozen isolatiemethode en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypes. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen fluctueren afhankelijk van diverse factoren, zoals materiaalkeuze en arbeidskosten.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Bentelo?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften en regelgeving waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en kunnen per gemeente verschillen. In Bentelo dient u zich te houden aan de landelijke voorschriften en eventuele aanvullende eisen van de gemeente Hof van Twente. Het is verstandig om voorafgaand aan uw isolatieproject de lokale regelgeving te raadplegen of advies in te winnen bij een deskundige.

Vergelijk isolatie specialisten in Bentelo en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door de concurrentie heeft u de kans om de beste deal te vinden voor uw isolatiewerkzaamheden. In Bentelo zijn diverse vakmensen actief die u kunnen helpen met uw isolatieproject. Vergelijk hun aanbod zorgvuldig, let op de kwaliteit van de materialen, de ervaring van de specialisten en de totale kosten. Zo zorgt u ervoor dat u niet alleen bespaart op uw energierekening, maar ook op de initiële investering.