Subsidie voor isolatie in Bemmel

Wanneer u overweegt uw woning in Bemmel te isoleren, is het verstandig om te informeren naar de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing en het verduurzamen van woningen door middel van financiële tegemoetkomingen. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), kunt u in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie maakt het aantrekkelijker om uw huis in Bemmel te verduurzamen. Op de pagina over subsidie isolatie vindt u meer informatie over de huidige subsidieregelingen en hoe u deze kunt aanvragen. Hieronder ziet u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Bemmel

Oude subsidies in Bemmel

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar voor isolatiemaatregelen in Bemmel. Deze zijn inmiddels vervangen of aangepast. Voor een overzicht van de oude subsidies kunt u terecht op de website van de RVO, waar informatie te vinden is over de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Het is belangrijk om te controleren of u nog gebruik kunt maken van oudere regelingen of dat u moet uitkijken naar de huidige mogelijkheden die de ISDE biedt.

Isolatie prijzen in Bemmel

De kosten voor het aanbrengen van isolatie in uw woning in Bemmel kunnen variëren. De prijs is afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie, treft u hieronder een tabel aan. Deze prijzen zijn exclusief arbeidskosten en eventuele extra materialen die nodig kunnen zijn voor de installatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Bemmel?

Als u van plan bent om isolatiewerkzaamheden uit te voeren in Bemmel, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving. Niet alle isolatiemaatregelen zijn vrij van regels; soms is er een vergunning nodig of moeten de werkzaamheden aan bepaalde eisen voldoen. Daarnaast zijn er bouwvoorschriften en isolatienormen waaraan uw woning moet voldoen. Informeer bij de gemeente Bemmel naar de specifieke regels die gelden voor uw situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Bemmel en bespaar!

Het is aan te raden om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken voordat u een keuze maakt. Door offertes te vergelijken krijgt u een goed beeld van de markt en kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. In Bemmel zijn diverse isolatiebedrijven actief die u kunnen helpen met het verduurzamen van uw woning. Neem de tijd om uw keuze weloverwogen te maken en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.