Subsidie voor isolatie in Bellingwolde

Wanneer u als inwoner van Bellingwolde uw woning wilt verduurzamen door middel van isolatie, kunt u mogelijk gebruik maken van subsidies. Deze financiële tegemoetkomingen zijn bedoeld om het isoleren van woningen aantrekkelijker te maken en de kosten te verlagen. Voor actuele informatie over de beschikbare subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken via www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde. Bovendien biedt subsidie isolatie een overzichtelijke uitleg over hoe u deze subsidies kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Bellingwolde

Oude subsidies in Bellingwolde

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor isolatie in Bellingwolde. Deze regelingen zijn inmiddels vaak vervangen of vernieuwd, maar het is goed om op de hoogte te zijn van de historie van deze subsidies. Voor informatie over oudere subsidies en de overgang naar nieuwe regelingen, kunt u de website van RVO raadplegen: Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE.

Isolatie prijzen in Bellingwolde

Bij het overwegen van isolatie voor uw woning in Bellingwolde, is het van belang om ook de kosten in ogenschouw te nemen. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest, de omvang van het project en de gekozen materialen. Hieronder treft u een overzicht aan van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Bellingwolde?

In Bellingwolde, zoals in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan moet worden voldaan bij het aanbrengen van isolatie. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en omvatten eisen op het gebied van thermische weerstand, brandveiligheid en milieu. Isolatie moet bijvoorbeeld een bepaalde Rd-waarde (warmteweerstand) hebben om als effectief te worden beschouwd. Het is raadzaam om voorafgaand aan het starten van uw isolatieproject de lokale regelgeving te raadplegen of advies in te winnen bij een deskundige.

Vergelijk isolatie specialisten in Bellingwolde en bespaar!

Als u overweegt om uw woning in Bellingwolde te isoleren, is het aan te raden om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Door deze vergelijking kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Vraag meerdere offertes aan, vergelijk deze op prijs, kwaliteit en service, en maak de keuze die het beste past bij uw wensen en budget. Start vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een comfortabeler en energiezuiniger thuis.