Subsidie voor isolatie in Bakhuizen

Als u overweegt uw woning in Bakhuizen te isoleren, is het de moeite waard om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, via diverse regelingen. Een belangrijke regeling is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden over deze subsidie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een uitgebreid overzicht van de beschikbare subsidies en voorwaarden die gelden voor uw situatie in Bakhuizen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Bakhuizen

Oude subsidies in Bakhuizen

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor inwoners van Bakhuizen die hun woning wilden verduurzamen. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling is gesloten, kunnen er nog steeds interessante mogelijkheden zijn voor VvE’s. Voor meer informatie over deze en andere oudere subsidies kunt u terecht op de RVO website.

Isolatie prijzen in Bakhuizen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Bakhuizen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Bakhuizen?

In Nederland gelden er bouwvoorschriften en regelgevingen die van invloed kunnen zijn op isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en kunnen per gemeente verschillen. In Bakhuizen dient u zich te houden aan de plaatselijke bouwverordening en eventuele welstandseisen. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan isolatiewerkzaamheden informatie in te winnen bij uw gemeente over de geldende regelgeving en of er een vergunning vereist is voor de geplande werkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Bakhuizen en bespaar!

U kunt aanzienlijk besparen op uw isolatieproject door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Bakhuizen. Door een vergelijking te maken, krijgt u inzicht in de kosten, mogelijkheden en de kwaliteit van de aangeboden diensten. U kunt vrijblijvend offertes aanvragen en zo de meest voordelige en kwalitatieve optie kiezen voor uw isolatiewerkzaamheden. Start vandaag nog met vergelijken en profiteer van de mogelijke besparingen die kunnen oplopen tot wel 40%.