Subsidie voor isolatie in Asten

Heeft u overwogen om uw woning in Asten te isoleren? Dan is het goed om te weten dat de overheid subsidiemogelijkheden biedt die de investering nog aantrekkelijker maken. Door gebruik te maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), kunt u een deel van de kosten terugkrijgen. Dit maakt de keuze voor isolatie niet alleen een duurzame, maar ook een economisch verstandige beslissing. Voor meer informatie over de specifieke subsidie isolatie mogelijkheden in Asten, kunt u de volgende tabel raadplegen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Asten

Oude subsidies in Asten

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet langer beschikbaar is, kunt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) altijd de meest actuele informatie vinden over de huidige subsidies en financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen in Asten en heel Nederland.

Isolatie prijzen in Asten

De kosten voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning. Om u een idee te geven van de gemiddelde prijzen voor isolatie in Asten, vindt u hieronder een tabel met een overzicht van de kosten voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeid, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten verder kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Asten?

In Asten, net als in de rest van Nederland, dient u zich te houden aan bepaalde bouwvoorschriften en regelgeving wanneer u isolatiewerkzaamheden uitvoert. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en garanderen dat de isolatie op een veilige en energie-efficiënte manier wordt aangebracht. Het is belangrijk om vooraf te controleren of u een vergunning nodig heeft, vooral bij ingrijpende renovaties. Daarnaast moeten de toegepaste isolatiematerialen voldoen aan de minimale Rd-waarde, die de thermische weerstand aangeeft. Voor specifiek advies over de regelgeving in Asten kunt u het beste contact opnemen met de gemeente.

Vergelijk isolatie specialisten in Asten en bespaar!

Wilt u de beste deal voor uw isolatieproject in Asten? Begin dan met het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten. Door offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een helder beeld van de kosten en kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatie. Neem de tijd om de offertes zorgvuldig te beoordelen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget. Start vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis.