Subsidie voor isolatie in Assendelft

Wanneer u overweegt uw woning in Assendelft te isoleren, is het goed om op de hoogte te zijn van de huidige subsidiemogelijkheden. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via verschillende subsidies. Zo kunt u een deel van de investering terugkrijgen, wat de keuze voor isolatie nog aantrekkelijker maakt. Een belangrijke subsidie is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer over kunt lezen op de website van RVO. Daarnaast biedt isolatie subsidie een helder overzicht van de mogelijke subsidies en voorwaarden. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Assendelft

Oude subsidies in Assendelft

In het verleden waren er ook diverse subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen in Assendelft. Deze subsidies, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), hebben bijgedragen aan de verbetering van veel woningen in de regio. Hoewel sommige van deze regelingen niet langer actief zijn, bieden ze een context voor de huidige subsidies. Voor uitgebreide informatie over voormalige subsidies kunt u terecht op de website van RVO. Het is aan te raden om altijd de laatste stand van zaken te controleren, aangezien subsidieprogramma’s kunnen veranderen.

Isolatie prijzen in Assendelft

De kosten van isolatie zijn een belangrijk aspect bij het nemen van uw beslissing. In Assendelft variëren de prijzen voor isolatie afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeid, maar houd er rekening mee dat deze kunnen variëren op basis van specifieke omstandigheden en de keuze voor een isolatiebedrijf.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Assendelft?

In Assendelft, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat isolatiewerkzaamheden veilig en volgens de geldende normen worden uitgevoerd. Een belangrijk aspect is de Rd-waarde, die de thermische weerstand van een isolatiemateriaal aangeeft. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Voor specifieke informatie over de regelgeving kunt u contact opnemen met de gemeente Zaanstad of een erkend isolatiebedrijf.

Vergelijk isolatie specialisten in Assendelft en bespaar!

De keuze voor de juiste isolatiespecialist kan een groot verschil maken in zowel de kwaliteit van de uitvoering als de totale kosten. In Assendelft zijn er diverse bedrijven die isolatiewerkzaamheden aanbieden. Door offertes te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Dit geeft u de mogelijkheid om een weloverwogen beslissing te nemen en te kiezen voor het bedrijf dat het beste bij uw wensen en budget past. Start vandaag nog met het vergelijken van offertes en zet een stap richting een comfortabeler en energiezuiniger huis.