Subsidie voor isolatie in Assen

Wanneer u overweegt uw woning in Assen te isoleren, is het raadzaam om u te verdiepen in de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen middels financiële tegemoetkomingen. Voor actuele informatie over subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Daarnaast biedt de pagina over subsidie isolatie een duidelijk overzicht van de mogelijkheden. Hieronder ziet u een tabel met de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Assen


Oude subsidies in Assen

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor het isoleren van woningen in Assen. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die u kunt vinden op de RVO website. Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kunnen er lokaal of landelijk nog steeds interessante mogelijkheden zijn. Het is daarom aan te raden om altijd de huidige subsidie- en financieringsmogelijkheden te controleren voordat u een isolatieproject start.


Isolatie prijzen in Assen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. In Assen zijn de prijzen voor isolatie concurrerend, en het is verstandig om een duidelijk beeld te hebben van de mogelijke investering. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeid, maar exclusief eventuele subsidies die uw investering verder kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Assen?

Isolatie van uw woning in Assen moet voldoen aan bepaalde regelgeving en normen. Zo zijn er eisen met betrekking tot de thermische prestaties, zoals de Rd-waarde, die de weerstand tegen warmtedoorgang aangeeft. Ook kan het zijn dat voor bepaalde werkzaamheden een vergunning vereist is. Het is belangrijk om vooraf goed te informeren bij de gemeente Assen over de specifieke vereisten en eventuele beperkingen die van toepassing kunnen zijn op uw isolatieproject.


Vergelijk isolatie specialisten in Assen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Assen te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Niet alleen krijgt u inzicht in de prijsverschillen, maar ook in de aangeboden kwaliteit en service. Wij raden u aan om meerdere offertes aan te vragen en deze grondig te analyseren. Zo bent u verzekerd van de beste deal voor uw isolatiewerkzaamheden. Begin vandaag nog met vergelijken en ontdek hoeveel u kunt besparen!