Subsidie voor isolatie in Apeldoorn

Overweegt u uw woning in Apeldoorn te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie kunt u aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidiemogelijkheden voor isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende vormen van isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Apeldoorn

Oude subsidies in Apeldoorn

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor actuele informatie over deze en andere voorgaande subsidieregelingen voor isolatie in Apeldoorn, verwijzen we u naar de RVO website. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden die er waren en wat er nu beschikbaar is, zodat u optimaal kunt profiteren van de beschikbare financiële steun voor uw isolatieproject.

Isolatie prijzen in Apeldoorn

De kosten voor isolatie in Apeldoorn variëren afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken afhankelijk van uw specifieke situatie en de gekozen isolatiespecialist.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Apeldoorn?

Isolatie is niet verplicht, maar er zijn wel regels en normen die van toepassing zijn bij het aanbrengen van isolatie in uw woning. Zo moet u bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde isolatiewaarden om in aanmerking te komen voor subsidies. Het is ook mogelijk dat u voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig heeft. Raadpleeg de lokale bouwvoorschriften of neem contact op met de gemeente Apeldoorn voor meer informatie over de specifieke eisen die gelden voor isolatie in uw woning.

Vergelijk isolatie specialisten in Apeldoorn en bespaar!

Door offertes voor isolatie te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en aanzienlijk besparen op de kosten. In Apeldoorn zijn er diverse isolatiespecialisten die u kunnen helpen met uw project. Door meerdere offertes aan te vragen, krijgt u een duidelijk beeld van de prijzen en diensten en kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten van uw isolatie. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een energiezuiniger en comfortabeler huis.