Subsidie voor isolatie in Andijk

Investeren in isolatie is niet alleen een slimme keuze voor uw portemonnee en comfort, maar ook voor het milieu. De overheid stimuleert deze investeringen door subsidies beschikbaar te stellen. In Andijk kunt u profiteren van de landelijke Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met de subsidie isolatie kunt u een deel van de kosten terugkrijgen, waardoor uw investering nog aantrekkelijker wordt.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Andijk

Oude subsidies in Andijk

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze en andere voorgaande regelingen, kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Isolatie prijzen in Andijk

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van uw project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie in Andijk. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Andijk?

Wanneer u isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren in Andijk, is het belangrijk om te weten welke regels en voorschriften er gelden. In sommige gevallen kan een vergunning vereist zijn, bijvoorbeeld als het gaat om monumentale panden of het wijzigen van de gevel. Daarnaast zijn er normen en richtlijnen voor de kwaliteit van de isolatie, zoals de Rd-waarde, die aangeeft hoe goed het materiaal isoleert.

Vergelijk isolatie specialisten in Andijk en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden en kosten. Door te kiezen voor een betrouwbare specialist uit Andijk, bent u verzekerd van kwaliteit en kunt u maximaal profiteren van de voordelen van een goed geïsoleerd huis.