Subsidie voor isolatie in Amsterdam

Wanneer u als Amsterdammer investeert in de isolatie van uw woning, kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening. Daarnaast kunt u mogelijk gebruikmaken van subsidies om de initiële kosten te verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer details over de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezoeken. Bovendien biedt de website isolatie subsidie een overzichtelijke lijst met actuele subsidiebedragen voor verschillende isolatievormen. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Amsterdam

Oude subsidies in Amsterdam

In het verleden waren er ook diverse subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen in Amsterdam. Zo was er de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die kon worden aangevraagd via de RVO. Hoewel deze specifieke regeling inmiddels is gesloten, kunnen er nog steeds lokale subsidies of regelingen zijn die van toepassing zijn op uw situatie. Het is daarom raadzaam om regelmatig de websites van de gemeente Amsterdam en de RVO te raadplegen voor de meest actuele informatie over subsidies en energiebesparende maatregelen.

Isolatie prijzen in Amsterdam

De kosten voor isolatie in Amsterdam kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort isolatie, de omvang van het project en de specifieke eisen van uw woning. Om een goed beeld te krijgen van wat u kunt verwachten, vindt u hieronder een overzicht met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen verschillen per aanbieder en specifieke situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Amsterdam?

In Amsterdam dient u zich aan specifieke regels en voorschriften te houden wanneer u isolatiewerkzaamheden aan uw woning wilt uitvoeren. Deze regels zijn er om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen en om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden in lijn zijn met de stedelijke ontwikkeling en het behoud van het stadsgezicht. Het kan zijn dat u voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning nodig heeft, vooral als het gaat om monumentale panden of panden die zich in een beschermd stadsgezicht bevinden. Raadpleeg altijd de gemeente Amsterdam voor de meest recente informatie over vergunningen en regelgeving omtrent isolatie in uw specifieke situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Amsterdam en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Amsterdam, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is niet alleen een manier om de beste prijs te vinden, maar ook om een betrouwbare en gekwalificeerde specialist te selecteren die past bij uw wensen en behoeften. Met een doordachte keuze kunt u niet alleen profiteren van een comfortabelere woning, maar ook van een lagere energierekening en een bijdrage aan een duurzamere wereld. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een energiezuiniger huis.