Subsidie voor isolatie in Amstelveen

Wanneer u overweegt uw woning in Amstelveen te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidies u mogelijk kunt benutten. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via verschillende regelingen. Een van deze regelingen is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer informatie over kunt vinden op de website van RVO. Tevens kunt u op isolatie subsidie meer lezen over de mogelijkheden van subsidie voor isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Amstelveen

Oude subsidies in Amstelveen

In het verleden waren er ook andere subsidiemogelijkheden beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor de meest actuele informatie omtrent deze en andere subsidies, kunt u terecht op de website van RVO, specifiek de pagina over subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Amstelveen

De kosten van isolatie kunnen flink variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden die gangbaar zijn in Amstelveen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Amstelveen?

In Amstelveen, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde voorschriften en regels waar u zich aan moet houden wanneer u uw woning gaat isoleren. Deze regels zijn er om te zorgen dat de isolatie op een verantwoorde en veilige manier plaatsvindt, en dat het eindresultaat bijdraagt aan een duurzamere woonomgeving. Zo moet de isolatie voldoen aan bepaalde isolatiewaarden, en kan het zijn dat u voor grotere projecten een vergunning nodig heeft. Raadpleeg altijd de lokale regelgeving en schakel een professioneel isolatiebedrijf in voor advies en uitvoering.

Vergelijk isolatie specialisten in Amstelveen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject in Amstelveen. Vraag meerdere offertes aan, vergelijk de prijzen, de voorgestelde isolatiemethoden, en de ervaring van de specialisten. Zo bent u verzekerd van een goede prijs-kwaliteitsverhouding en kunt u tot wel 40% besparen op uw investering in isolatie.