Subsidie voor isolatie in Amersfoort

Investeren in een duurzame woning wordt in Amersfoort aangemoedigd door verschillende subsidieprogramma’s. Als u overweegt uw woning te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie kan een aanzienlijke vermindering betekenen van uw initiële investeringskosten. Voor meer informatie over ISDE en de specifieke voorwaarden kunt u terecht op de officiële website van RVO. Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een duidelijk overzicht van de huidige subsidies waar u mogelijk aanspraak op kunt maken. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende vormen van isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Amersfoort

Oude subsidies in Amersfoort

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen in Amersfoort, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze subsidie niet meer beschikbaar is voor individuele huiseigenaren, kunnen VvE’s nog steeds onderzoek doen naar beschikbare subsidies via deze link. Het is belangrijk om actueel te blijven met de beschikbare ondersteuning, omdat deze regelingen kunnen veranderen en nieuwe kansen kunnen bieden voor financiële ondersteuning bij uw isolatieprojecten.

Isolatie prijzen in Amersfoort

De kosten voor het isoleren van uw woning in Amersfoort kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Om u een idee te geven van de mogelijke uitgaven, vindt u hieronder een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afhankelijk van de situatie en de gekozen isolatiespecialist verschillen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Amersfoort?

Als u in Amersfoort woont en uw woning wilt isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving en bouwvoorschriften. Voor sommige isolatiewerkzaamheden dient u mogelijk een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Het is ook essentieel om te voldoen aan de geldende isolatienormen en -standaarden om te zorgen voor een veilige en energie-efficiënte afwerking van uw isolatieproject. Het is aan te raden om voorafgaand aan uw project contact op te nemen met de gemeente Amersfoort of een deskundige voor advies.

Vergelijk isolatie specialisten in Amersfoort en bespaar!

Om de beste deal te vinden voor uw isolatieproject in Amersfoort, is het verstandig om offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten. Door verschillende aanbiedingen naast elkaar te leggen, kunt u een weloverwogen keuze maken die niet alleen voldoet aan uw wensen maar ook past binnen uw budget. Bovendien kunt u door te vergelijken tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis.