Subsidie voor isolatie in Amerongen

Wanneer u overweegt uw woning in Amerongen te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn om uw investering te verlagen. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) financiële tegemoetkomingen voor verschillende isolatiemaatregelen. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten en maakt het verduurzamen van uw woning extra aantrekkelijk. Voor gedetailleerde informatie over de actuele subsidies en hoe u deze kunt aanvragen, kunt u terecht op subsidie isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Amerongen

Oude subsidies in Amerongen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) die huiseigenaren ondersteunde bij het isoleren van hun woning. Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kan het nuttig zijn om na te gaan of er nog andere lokale initiatieven of resterende fondsen zijn die u kunnen helpen bij het financieren van uw isolatieprojecten. Voor meer informatie over voorgaande subsidies en advies over energiebesparing kunt u de pagina van RVO bezoeken.

Isolatie prijzen in Amerongen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Amerongen kunnen variëren, afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidies die uw netto kosten nog kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Amerongen?

Isolatie in Amerongen is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen om energiebesparing te stimuleren en de CO2-uitstoot te verminderen. Voor sommige isolatiewerkzaamheden heeft u mogelijk een vergunning nodig, afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en het type woning. Het is belangrijk om u goed te informeren over de lokale bouwvoorschriften en regelgeving voordat u begint met isoleren. Bovendien kunnen er specifieke eisen zijn waaraan de isolatie moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidies, zoals een minimale Rd-waarde.

Vergelijk isolatie specialisten in Amerongen en bespaar!

Door het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Amerongen kunt u kiezen voor de beste deal en mogelijk tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Een goede specialist kan u adviseren over de meest effectieve isolatiemaatregelen voor uw woning en uitleggen hoe u maximaal kunt profiteren van beschikbare subsidies. Neem de tijd om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en service om zo de beste keuze voor uw situatie te maken.