Subsidie voor isolatie in Akkrum

Als u overweegt uw woning in Akkrum te isoleren, is het belangrijk om te weten welke subsidiemogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparing en het verduurzamen van woningen middels diverse subsidies. Bijvoorbeeld, de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is een regeling die u kunt benutten voor het financieren van uw isolatieproject. Meer informatie over deze regeling vindt u op RVO.nl. Ook biedt onze website gedetailleerde informatie over subsidie isolatie, die u kan helpen om een weloverwogen keuze te maken. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Akkrum

Oude subsidies in Akkrum

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor isolatie in Akkrum, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor particulieren en VvE’s. Hoewel deze specifieke regeling is gesloten, kan het nuttig zijn om te kijken naar soortgelijke, voorgaande subsidies voor een historisch perspectief op de ondersteuning van energiebesparende maatregelen. Actuele informatie over dergelijke subsidies is te vinden op RVO.nl.

Isolatie prijzen in Akkrum

De kosten voor het isoleren van uw huis in Akkrum kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van uw project. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de marktontwikkelingen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Akkrum?

Isolatie is niet wettelijk verplicht voor bestaande woningen, maar er zijn wel richtlijnen en normen waaraan nieuwe bouwprojecten moeten voldoen. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat nieuwe woningen voldoen aan de minimale eisen voor energieprestaties. Het is belangrijk om te weten dat, hoewel het niet verplicht is, isolatie wel degelijk bijdraagt aan een verlaging van uw energierekening en het comfort van uw woning verhoogt. Daarnaast speelt isolatie een cruciale rol in het verlagen van de CO2-uitstoot en het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Vergelijk isolatie specialisten in Akkrum en bespaar!

Een slimme manier om te besparen op uw isolatieproject is door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Akkrum te vergelijken. Door een weloverwogen keuze te maken voor een specialist, kunt u zeker zijn van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kan het vergelijken van offertes u een aanzienlijke besparing opleveren, soms tot wel 40%. Neem de tijd om de opties te onderzoeken en kies de aanbieder die het beste aansluit bij uw wensen en budget.