Subsidie voor isolatie in Aalten

Wanneer u uw woning in Aalten wilt verduurzamen door middel van isolatie, is het interessant om te weten dat er mogelijkheden zijn om gebruik te maken van subsidies. De overheid biedt verschillende financiële tegemoetkomingen om isolatie aantrekkelijker te maken. Een relevante subsidie is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie kunt u aanvragen via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bovendien kunt u op de pagina over subsidie isolatie meer lezen over de specifieke voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Aalten

Oude subsidies in Aalten

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidieregeling niet meer beschikbaar is, kan het nuttig zijn om de website van de RVO te raadplegen voor historische data en mogelijk andere relevante financiële ondersteuning. Bezoek de RVO website voor meer informatie over oude subsidies en alternatieve regelingen die wellicht nog van toepassing kunnen zijn.

Isolatie prijzen in Aalten

De kosten voor het isoleren van uw woning in Aalten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort isolatie, de omvang van het project en de keuze van materialen. Om u een idee te geven van de mogelijke investering, vindt u hieronder een overzicht met gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Aalten?

In Aalten, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waar u rekening mee moet houden bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn onder andere gericht op de kwaliteit van de isolatie, de veiligheid tijdens de werkzaamheden en de impact op het milieu. Het is belangrijk dat u zich vooraf goed informeert over de lokale bouwvoorschriften en eventuele vergunningen die vereist kunnen zijn. Lokale isolatiespecialisten zijn doorgaans goed op de hoogte van deze regelgeving en kunnen u hierover adviseren.

Vergelijk isolatie specialisten in Aalten en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Aalten, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen zodat u een goed overzicht krijgt van de mogelijkheden en kosten. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten van uw isolatie. Start vandaag nog met het vergelijken van offertes en zet de eerste stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis in Aalten.