Subsidie voor isolatie in Aalst

Wanneer u overweegt uw woning in Aalst te isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige subsidiemogelijkheden. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via subsidies, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op uw investering. Voor meer informatie over specifieke subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via deze link. Daarnaast biedt onze website gedetailleerde informatie over subsidie isolatie, waar u meer kunt lezen over hoe u kunt profiteren van financiële tegemoetkomingen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Aalst

Oude subsidies in Aalst

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van toepassing voor inwoners van Aalst die hun woning wilden isoleren. Een voorbeeld hiervan was de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet langer beschikbaar is, kunnen er andere lokale of regionale initiatieven zijn die ondersteuning bieden. Voor een volledig overzicht van voorgaande subsidies en om te controleren of er alternatieve regelingen zijn, kunt u de website van de RVO raadplegen via deze link.

Isolatie prijzen in Aalst

De kosten voor het isoleren van uw woning in Aalst kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Het is een indicatie die u helpt bij het plannen van uw budget voor de isolatiewerkzaamheden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Aalst?

In Aalst, net als in de rest van België, moet isolatie voldoen aan bepaalde normen en regelgeving. De Vlaamse overheid heeft de EPB-regelgeving (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) ingesteld om ervoor te zorgen dat gebouwen energie-efficiënt zijn. Dit betekent dat er voor isolatie bepaalde minimale prestatie-eisen gelden. Bovendien kan de plaatselijke gemeente aanvullende voorschriften hebben met betrekking tot esthetiek en stedenbouw. Het is dus aan te raden om voorafgaand aan uw isolatieproject informatie in te winnen bij de gemeente Aalst over de geldende voorschriften.

Vergelijk isolatie specialisten in Aalst en bespaar!

Heeft u besloten uw woning te isoleren en wilt u de beste deal vinden? Dan is het raadzaam om offertes van verschillende isolatiespecialisten in Aalst te vergelijken. Door offertes naast elkaar te leggen, krijgt u niet alleen inzicht in de kosten, maar ook in de aangeboden service en garanties. Op onze website kunt u eenvoudig en snel offertes aanvragen van betrouwbare isolatiebedrijven. Door te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap naar een duurzamere en comfortabelere woning.