Subsidie voor isolatie in Aalsmeer

Als u overweegt uw woning in Aalsmeer te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze regeling maakt het voor huiseigenaren aantrekkelijker om te investeren in onder andere isolatie. Voor meer details verwijzen we u naar de officiële website van de RVO. Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie meer lezen over hoe u kunt besparen met de huidige isolatie subsidies. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Aalsmeer

Oude subsidies in Aalsmeer

In het verleden waren er diverse lokale en landelijke regelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer actief is, kunnen VvE’s nog steeds informatie vinden over voorgaande subsidies en advies inwinnen voor toekomstige energiebesparende initiatieven via RVO. Het is altijd goed om op de hoogte te blijven van eventuele nieuwe subsidies die uw investering in isolatie kunnen verlagen.

Isolatie prijzen in Aalsmeer

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Let wel, deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Aalsmeer?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften die bepalen aan welke eisen een goede isolatie moet voldoen. Deze eisen staan vermeld in het Bouwbesluit en zijn ook van toepassing in Aalsmeer. Het is belangrijk om te weten dat isolatie niet verplicht is, maar het kan wel verplicht worden gesteld in het kader van grotere renovaties. Daarnaast kan het zijn dat er lokale regelgeving is die aanvullende voorwaarden stelt aan isolatiewerkzaamheden. Raadpleeg daarom altijd de lokale voorschriften of neem contact op met de gemeente Aalsmeer voor de meest actuele informatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Aalsmeer en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatie specialisten in Aalsmeer, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op de kosten. Neem de tijd om verschillende aanbieders te beoordelen op prijs, kwaliteit en service. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste specialist voor uw situatie. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis.