Wat betaalt u voor dakisolatie?

U bent vast benieuwd naar de kosten om uw dak te laten isoleren. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de oppervlakte van de woning. Voor een royaal vrijstaand huis betaalt u vanzelfsprekend meer voor de dakisolatie dan voor een tussenwoning. U kunt er snel en gemakkelijk achter komen hoeveel u voor dakisolatie moet reserveren, door vrijblijvend offerte aan te vragen bij bedrijven bij u in de regio die deze klus voor u kunnen uitvoeren. Als u dat doet via Isolatie-vergelijker.nl weet u zeker dat u snel reacties krijgt van betrouwbare bedrijven.

Type dak Oppervlakte Gemiddelde prijs incl. BTW
Binnenzijde schuin dak 70 m² €1500 – €2000
Buitenzijde schuin dak 70 m² €3500 – €4500
Plat dak 50 m² €3000 – €4000
Zoldervloer 50 m² €1000 – €2000

Wat is het voordeel van dakisolatie?

Dakisolatie heeft als belangrijkste voordeel dat u kunt besparen op de stookkosten. Warme lucht stijgt. Dat merkt u waarschijnlijk in de zomermaanden wanneer het op de slaapverdieping of op de zolder vaak warmer is dan op de benedenverdieping. Maar in de winter werkt dit averechts. Als u uw woonkamer warm stookt, ontsnapt die warme lucht via het dak. Hierdoor moet u harder stoken om een aangename temperatuur te bereiken. Een tweede voordeel is dat u minder last heeft van vocht. Vocht kan neerslaan op de vloer of de muren waardoor zelfs schimmel kan ontstaan, wat natuurlijk erg ongezond is.


dakisolatie

Schuin dak isoleren

Een schuin dak kan zowel aan de binnen als buitenzijde worden geïsoleerd worden. Bij dakisolatie aan de binnenzijde zit het isolatiemateriaal onder de dakconstructie. Hierdoor kan er eenvoudig vanaf de zolder worden gewerkt. Wanneer er aan de buitenzijde geïsoleerd moet worden komen er vaak extra aanpassingen bij kijken. Deze manier van isoleren is overigens efficiënter en verminderd het risico op een thermische brug. Een thermische brug ook wel koudebrug genoemd, kan ontstaan wanneer er een tussenruimte is in de isolatielaag in uw woning. Koude lucht kan hierdoor in een slecht geïsoleerde woning gemakkelijk naar binnenkomen

Plat dak isoleren

Een plat dak kan van binnen of buitenaf worden geïsoleerd. Een plat dak die aan de binnenzijde wordt geïsoleerd noem je een koud dak. Hier zit de isolatie langs de binnenkant van de dakconstructie en zit deze niet in de isolatieschil. Bij een warm dak wordt aan de buitenzijde geïsoleerd en komt de isolatie aan de bovenzijde van de draagconstructie. De isolatie laag wordt afgedekt met waterkerende folie. Op deze manier heeft u zo min mogelijk kans op scheuren en vochtproblemen. Overigens kunt u ook kiezen voor een omgekeerd dak. Bij daken met grind of tegels wordt gebruik gemaakt van uw huidige dakbedekking. Bovenop de bitumen afwerking wordt isolatiemateriaal aangebracht. Om alles op zijn plek te houden is de inhoud van het dak zoals grind en tegels weer nodig.

Plat dak isoleren

Verhoog de waarde van uw woning met dakisolatie

Als u vandaag de dag een huis wilt verkopen of verhuren heeft u een zogenaamd energielabel nodig. Dit label vermeldt hoe energiezuinig en duurzaam een woning is. U kunt een hoger label krijgen door isolatie van het dak, maar ook spouwmuurisolatie of vloerisolatie werkt uiteraard mee aan een beter label. Hoe hoger het energielabel, hoe gemakkelijker u uw huis verkoopt. In geval van verhuur kunt u een hogere huurprijs vragen als uw huis een goed energielabel heeft. Een huis hoort vandaag de dag minimaal label C te hebben. A of B is natuurlijk beter, maar dit is niet altijd haalbaar als het om een al wat oudere woning gaat. Wel kunt u natuurlijk er alles aan doen om de isolatie zo goed mogelijk te regelen.

Besparen op dakisolatie?

Door een offerte voor dakisolatie aan te vragen via isolatie-vergelijker.nl kunt u vaak aanzienlijk op de kosten besparen. Wij werken samen met bedrijven bij u in de regio. Zij kunnen het werk voordelig aanbieden doordat ze onder andere kunnen besparen op reiskosten, die uiteraard deel uitmaken van de offerte. Vul uw gegevens in en uw aanvraag wordt meteen doorgestuurd. Binnen enkele dagen kunt u een reactie verwachten van 1 of meer bedrijven. Alle aanbieders krijgen dezelfde informatie, waardoor u hun aanbod eenvoudig kunt vergelijken.